Beskrivning

Kyrkogårdschef i Partille – något för dig?

Svenska kyrkan i Partille är stolt huvudman för begravningsverksamheten i kommunen.

Vi har fyra griftegårdar med sammanlagt 6000 gravar. En personalstyrka på ca 10 personer. Under sommaren finns även ett 20-tal sommarjobbare för att hinna med de dryga 1000 skötselgravarna. Dessutom har vi glädjen att återkommande ta emot och sysselsätta praktikanter och personer i utbildning eller rehabilitering. Vår största griftegård, Kvastekulla, finns med på Trädgårdsresans karta över besöksvärda parker i Västsverige. I Partille kommun som till ytan sammanfaller med Partille pastorat bor lite drygt 40 tusen personer. Antalet gravsättningar har de senaste åren pendlat mellan 250 och 300 stycken.

Partille pastorat utgörs av tre församlingar med var sin församlingsherde, en serviceenhet, en fastighetsenhet och en begravningsverksamhet. Sammantaget är vi omkring 70 personal. Som kyrkogårdschef blir du alltså en av 6 chefer och ingår i pastoratets ledningsgrupp som leds av kyrkoherden. Din uppgift blir att ansvara för begravningsverksamheten med allt vad därtill hör, dvs verksamhetsansvar, budgetansvar, personalansvar och arbetsmiljöansvar. Allt på fullt mandat och med långtgående delegation, men självklart med stöd från kyrkoherde, kansli, service- och fastighetsenheterna, samt då och då i samverkan med församlingspersonal. Inte minst gäller det Allhelgonahelgen som blivit en uppskattad gemensam angelägenhet för hela pastoratet. Vidare är du sakkunnig och ibland föredragande i kyrkoråd och kyrkofullmäktige.

Vi tror att du är en prestigelös ledare med hjärta för begravningsverksamhet och blick för allt som växer. Med lust och kompetens att förvalta och utveckla våra griftegårdar och verksamheten på dem, i lyhördhet för gravrättsinnehavarnas önskemål och för nya och förändrade gravskick. I god samverkan med övriga delar i pastoratet och med kommun, begravningsbyråer och berörda myndigheter. Du är också intresserad av att arbeta vidare med vår pågående omställning till en fossilfri och miljödiplomerad verksamhet. Erfarenhet av och kunskap om begravningsverksamhet, arbetsledning, parkskötsel och budgetarbete är premierande. Sammantaget är detta en fantastisk tjänst på en fantastisk plats i ett gott sammanhang.

Arbetsuppgifter

Personalansvar

Verksamhetsansvar

Budgetansvar

Omvärldsbevakning

Ingå i pastoratets ledningsgrupp

Kvalifikationer

Erfarenhet av

Kyrkogårdsarbete el motsvarande,

Arbetsledning och  budgetarbete

Miljöarbete 

Färdigheter 

Ledar- och chefsegenskaper

Administrativa kunskaper

Tänka visionärt och utvecklande

Tänka in begravningsverksamheten i pastoratets helhet

 Egenskaper

Som ledare är du både förvaltande och utvecklande. Förmåga att leda och bygga team.

Du är Kommunikativ i tal och skrift. Du har ett strukturerat arbetssätt. Du är  ansvarstagande och  social.

Förhållningssätt

Som kyrkogårdschef delar du arbetsplatsen förhållningssätt: omtanke, generositet och prestigelöshet, att kyrkogården är allas

Villkor

 B-körkort och tillgång till bil

Medlem i Svenska kyrkan

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 januari 2024 eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Partille
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/8
Kontakt
  • Kyrkoherde Mattias Algotson, 031-3404235
  • Kyrkogårdschef Sanna Björlin, 031-3404225
Facklig företrädare
  • Vision Lars Svernling , 0523-668410
Publicerat 2023-09-06
Sista ansökningsdag 2023-10-09

Tillbaka till lediga jobb